Bútorlap szabás

Fő profilunk a laminált forgácslapok szabása amihez HOLZHER lapszabászgépet használunk. Szabásnál ügyelünk az élek jó minőségére és a pontos méretek kialakítására. Megrendelésnél mindig azt a méretet kell megadni, amire a felhasználásnál szükség van.

Méretezésnél mindig az a szám legyen az első, ami a száliránnyal párhuzamos (amennyiben van mintázata a bútorlapnak). Érdemes azt is megjelölni, amelyik alkatrésznél nem számít a szálirány. Táblafelosztó programunkkal mindig a legoptimálisabb szabástérképet készítjük el, hogy a lehető legkevesebb legyen a veszteség.

 

elfoliazÉlzárás

Előmarós élzáró géppel dolgozunk. A magasfényű illetve az akril lapoknál 1mm-es ABS-t alkalmazunk, míg a normál bútorlapoknál 0,4mm-es vagy 2mm-es ABS kerül az élekre.

A 20 cm-nél kisebb alkatrészeket csak úgy tudjuk élzárni, ha nagyobbra vágjuk az anyagot majd élzárás után igazítjuk pontos méretre. Ennek költségét felszámítjuk.

                                                            

mosogatKivágások

A megrendelt alkatrészeken igény szerint kialakítjuk a különböző kivágásokat, mosogató tűzhely, lefolyó szifon helyének bevágását.

  

 

Duplungolás

Gyakran előfordul, hogy esztétikai vagy statikai okok miatt vastagabb bútorlapra van szükség, mint a gyári 18mm-es vastagság. Ilyenkor lehetőség van arra, hogy két bútorlapot ragasztással vagy csavarozással összerögzítsünk és egyben élzárjuk azokat. Így olyan látszatot keltünk, mintha egy anyagból készülne. A csavarozást asztallapoknál, vagy olyan helyen alkalmazzuk, amikor nem látható az alkatrész alja. Ilyenkor érdemes lehet az alsó lapnak egy olcsóbb anyagot választani. Ha mindkét oldal látható, akkor természetesen az ellenoldal is színazonos anyagból készül, és ragasztással történik a duplungolás.

 

panthelyEgyéb műveletek

Elvégezzük a pánthelyek, tolóajtógörgők bemarását, tolóajtó sín nútjának kialakítását és a hátfal falcok marását is.